6 sfaturi și trucuri pentru șoferii de camion în timpul sezonului fierbinte de vară

6 sfaturi și trucuri pentru șoferii de camion în timpul sezonului fierbinte de vară

În ultimele săptămâni, valuri mari de căldură au lovit Europa, marcând începutul oficial al sezonului estival. Cu toate acestea, să petreci ore întregi pe drum pe o vreme atât de caldă nu este ușor. Pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru vară, am întocmit o listă cu câteva sfaturi și trucuri care vă vor permite să aveți grijă de dvs. și de vehiculul dvs. atunci când vremea este caldă!

Verificați nivelurile de presiune și temperatură ale anvelopelor

În timpul sezonului cald de vară, anvelopele vehiculului se încălzesc din cauza suprafeței calde a drumului. Anvelopele supraîncălzite pot exploda și uneori chiar pot lua foc. Este esențial să vă asigurați că presiunea în anvelope este la un nivel normal în orice moment. Când parcurg drumuri lungi, șoferilor li se recomandă să-și oprească vehiculul la fiecare două ore și să lase anvelopele să se răcească sau să toarne puțină apă rece peste ele.

Asigurați-vă că aveți suficient ulei de motor și antigel

Dacă nu există suficient ulei în vehicul, motorul camionului riscă să se supraîncălzească. Simultan, este important să vă asigurați că nivelurile de antigel sunt normale – dacă nu sunt, sistemul de aer condiționat al vehiculului nu va funcționa corespunzător. Șoferii ar trebui să verifice nivelurile de ulei și antigel de fiecare dată când încep o nouă călătorie.

Păstrați o pătură în interiorul camionului

Șoferilor de camion li se recomandă să aibă o pătură de culoare deschisă în interiorul vehiculului. Când camionul este parcat și nu este utilizat, scaunul șoferului, precum și volanul, ar trebui să fie acoperite de o pătură, pentru a se asigura că acestea nu se supraîncălzesc și că condusul este confortabil ulterior.

Asigurați-vă că beți suficientă apă și aveți la dumneavoastră un pachet de gheață

În timpul sezonului cald de vară, este deosebit de important să bei suficientă apă. Acest lucru vă ajută să vă reglați temperatura corpului și să evitați deshidratarea. Concomitent, șoferilor de camion li se recomandă să aducă cu ei o pungă de gheață reutilizabilă. Folosind-o în jurul gâtului vă va permite să vă răcoriți și să vă simțiți mai împrospătat.

Folosiți cremă de protecție solară

Indiferent dacă conduceți cu geamurile ridicate sau coborâte, petrecerea orelor pe drum în vreme însorită crește considerabil riscul de arsuri solare. Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că aveți cremă de protecție solară în cabină și nu uitați să o aplicați regulat.

Folosiți aplicații meteo

Știind care este prognoza meteo, veți putea să vă pregătiți mai bine pentru călătoria care urmează. Aplicațiile mobile de prognoză meteo sunt instrumente utile în astfel de situații. Unul dintre aceste programe este aplicația „Weather on the Way”, care arată prognoza meteo precisă în diferite locații ale traseului dumneavoastră, permițându-vă astfel să fiți bine pregătit pentru călătorie!

6 sfaturi și trucuri pentru șoferii de camion în timpul sezonului fierbinte de vară

Cuvinte cheie: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferi de cursă lungă, sfaturi și trucuri pentru șoferi