7 sfaturi care te ajută să te pregătești pentru un drum lung cu mașina

7 sfaturi care te ajută să te pregătești pentru un drum lung cu mașina

Munca șoferilor de cursă lungă nu este ușoară - pregătirea pentru o călătorie lungă și pentru toate evenimentele neprevăzute pe care aceasta le poate aduce este destul de dificilă. Vremea nefavorabilă sau blocajele din trafic pot face adesea ca o călătorie fără probleme să fie extrem de stresantă și să provoace dificultăți suplimentare. De aceea, în acest articol vă oferim sfaturi de la șoferi profesioniști și experți pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru o călătorie ușoară și sigură.

Folosiți aplicații meteo și alegeți cel puțin trei zone de odihnă

Înainte de a pleca în fiecare călătorie, este important să verificați condițiile meteorologice prognozate și zonele de odihnă disponibile de-a lungul traseului. Odată ce ați ales un parc de camioane în care să mergeți, este important să vă asigurați că, în cazul unor condiții meteo nefavorabile, veți putea ajunge acolo rapid și în siguranță. Prin urmare, experții recomandă șoferilor să aleagă mai multe zone de odihnă înainte de a începe călătoria, astfel încât să aibă opțiuni alternative la care să oprească în cazul în care devine periculos să conducă. De asemenea, aplicațiile de prognoză meteo vă vor asigura că sunteți echipați cu hainele potrivite și cu alte provizii necesare.

Aprovizionați-vă cu provizii esențiale

Înainte de a începe călătoria, este important nu numai să vă asigurați că vehiculul dumneavoastră este în stare bună, ci și că aveți suficientă mâncare, apă, încălțăminte și îmbrăcăminte adecvată, lanterne și alte echipamente necesare care ar putea să vă asigure siguranța și bunăstarea în cazul unui eveniment nefericit. În timpul sezonului de iarnă, când condițiile meteorologice sunt imprevizibile și pot face ca șofatul să fie mai dificil, chiar și cei mai pricepuți șoferi se pot afla în situații periculoase, fiind nevoiți să își încheie călătoria mai devreme din motive de siguranță. Pe timp de iarnă, experții recomandă să luați cu dvs. litieră pentru pisici. Așternutul pentru pisici ajută la absorbția umezelii suplimentare și îmbunătățește aderența roților la sol, facilitând ieșirea din parcare atunci când suprafața este acoperită cu gheață sau zăpadă.

Planificați din timp unde vă veți opri pentru benzină

Șoferii sunt sfătuiți să planifice din timp la ce stații de benzină vor opri în timpul călătoriei. Acest lucru ajută la evitarea posibilelor probleme și permite pregătirea pentru obstacole neplanificate, cum ar fi închiderile de drumuri sau blocajele de trafic. Dacă trebuie să alimentați pe timp de noapte, alegeți stații de alimentare bine iluminate și încuiați-vă vehiculul înainte de a alimenta pentru a vă asigura siguranța.

Evitați blocajele din trafic

Este important ca șoferii de camioane să evite ambuteiajele, deoarece acest lucru nu numai că permite economisirea timpului, dar ajută și la evitarea situațiilor periculoase. Unele aplicații GPS, cum ar fi Waze sau Google Maps, vă spun automat în ce părți ale traseului vă puteți aștepta la mai mult trafic. În cazul în care nu pot fi evitate ambuteiajele, încercați să conduceți mai încet pe drumurile aglomerate și păstrați o distanță mai mare față de alte vehicule pentru a vă asigura siguranța dumneavoastră și a celorlalți pasageri.

Obțineți o hartă reală

Deși aplicațiile GPS sunt foarte utile, se recomandă ca șoferii să cumpere hărți fizice pe care să le ia cu ei în timpul călătoriilor. Aplicațiile GPS pot face uneori greșeli, în special atunci când vine vorba de identificarea și cartografierea corectă a drumurilor nou făcute. Urmând indicatoarele rutiere și o hartă fizică vă veți asigura că sunteți pe drumul cel bun și că veți ajunge la timp la destinație.

Dormiți bine noaptea

Adulților li se recomandă să doarmă 7-9 ore în fiecare noapte, dar statisticile arată că șoferii de camion dorm în medie doar 5 ore. O cantitate scăzută de somn dăunează sănătății și crește riscul unor situații periculoase în trafic - 40% din toate accidentele de camion se întâmplă tocmai din cauza faptului că șoferii sunt obosiți și se simt obosiți. Dacă vă simțiți foarte obosit în timp ce conduceți camionul, găsiți cea mai apropiată parcare și opriți acolo. Până când ajungeți în locul unde puteți opri în siguranță, încercați să dați muzica mai tare și să deschideți geamul pentru a vă ajuta să vă mențineți treaz.

Împărtășiți detaliile călătoriei dvs. cu cei dragi

Se recomandă ca fiecare șofer să împărtășească detaliile și planurile de călătorie cu rudele sau prietenii. Cunoașterea orelor de plecare și de sosire în diferite locații vă va ajuta să vă asigurați siguranța în caz de urgență. Unele aplicații de rețele de socializare, cum ar fi Messenger sau WhatsApp, vă permit să împărtășiți locația dvs. live cu oamenii, ajutându-i să știe unde vă aflați în momentul respectiv.

7 tips on how to prepare for a long trip

Keywords: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferi pe distanțe lungi, sfaturi pentru șoferi, condus în siguranță