7 sfaturi pentru a vă ajuta să conduceți în siguranță în timpul iernii

7 sfaturi pentru a vă ajuta să conduceți în siguranță în timpul iernii

Când cade prima zăpadă, condusul devine mult mai dificil. Zăpada, burnița și poleiul cresc riscul de accidente rutiere, deci este important să vă amintiți să respectați regulile de circulație și să vă asigurați că vehiculul dvs. este pregătit pentru sezonul rece. În acest articol, vă vom oferi șapte sfaturi pentru a vă ajuta să preveniți accidentele și pentru a vă asigura că veți călători în siguranță.

Păstrați o distanță de siguranță între dvs. și vehiculele din față.
Păstrarea unei distanțe suficiente este deosebit de importantă în timpul sezonului rece. Drumurile acoperite cu frunze umede, precum și drumurile umede, înseamnă că trebuie menținută o distanță dublă de siguranță între vehicule în timpul sezonului cald. Cu toate acestea, atunci când drumul este acoperit cu gheață, distanța de siguranță ar trebui să devină de 10 ori mai mare decât de obicei. Rămânerea la o distanță mai mare în timpul iernii va ajuta la prevenirea accidentelor.

Reduceți viteza.
În timpul sezonului rece, este important să rețineți că, chiar dacă respectați limitele de viteză obișnuite, uneori este mult mai sigur să conduceți cu o viteză mai mică. După cum s-a menționat anterior, condițiile severe de trafic, cum ar fi zăpada sau poleiul, îngreunează condusul și măresc timpul de frânare. Conducând cu viteză redusă, vă veți asigura că păstrați o distanță sigură față de vehiculele din spatele și din fața dvs., astfel încât să puteți opri camionul într-o situație periculoasă.

Dacă este posibil, asigurați-vă că rezervorul de combustibil al camionului rămâne plin.
Un rezervor de combustibil plin adaugă greutate suplimentară camionului. În acest fel, anvelopele vehiculului sunt apăsate mai tare pe sol, ceea ce asigură o mai bună aderență pe zăpadă și o mai mare siguranță la frânare. Astfel, dacă este posibil, încercați să vă asigurați că rezervorul dvs. de combustibil rămâne plin.

Asigurați-vă că vehiculul dvs. este vizibil în mod clar.
Când conduceți în timpul iernii, este foarte important să vă asigurați că autocamionul este vizibil în mod clar. Înainte de fiecare călătorie, asigurați-vă că farurile și partea din spate a vehiculului funcționează corect. Este important să rețineți că luminile de tip LED acumulează adesea mai multă zăpadă și gheață, așa că, dacă autocamionul dvs. este echipat cu lumini cu LED-uri, nu uitați să faceți pauze în timp ce conduceți și să curățați farurile atunci când părăsiți vehiculul.
De asemenea, este important să vă asigurați că puteți vedea clar drumul în timp ce conduceți. Asigurați-vă că ați curățat oglinzile și geamurile în cazul zăpezii abundente și păstrați o cârpă sau un alt dispozitiv în vehicul pentru a șterge interiorul geamurilor camionului dacă acestea se aburesc.

Alege drumuri cu mai puțin trafic.
Pe majoritatea autostrăzilor și drumurilor aglomerate, vehiculele se deplasează într-o manieră comprimată. Când conduceți un camion, în special dacă este un vehicul greu sau dacă transportați o încărcătură mare, încercați să mențineți o distanță față de alte mașini. Dacă este posibil, alegeți drumurile unde traficul nu este la fel de aglomerat. Dacă acest lucru nu este posibil, conduceți mai încet pe drumurile aglomerate (de exemplu, autostrăzi) și stați la o distanță mai mare de alte mașini, chiar dacă vă aflați într-un blocaj de trafic – acest lucru va ajuta la asigurarea unei călătorii în condiții de siguranță.

Un sfat ciudat, dar eficient – cumpărați așternut absorbant pentru pisici.
Deși acest lucru sună ciudat, așternutul pentru pisici este un material extrem de eficient, care vă poate ajuta să vă parcați camionul în siguranță în timpul iernii. Când vehiculul este oprit, anvelopele camionului, care s-au încălzit în timpul călătoriei, topesc adesea zăpada sub roți și o transformă în gheață. Acesta este motivul pentru care ieșirea dintr-o parcare poate fi uneori extrem de dificilă. Pentru a rezolva această problemă, presărați așternut absorbant pentru pisici în jurul roților camionului. Așternutul absoarbe umezeala suplimentară și îmbunătățește aderența roții pe sol. Acest lucru vă poate ajuta să ieșiți din parcare mai rapid și mai sigur, atunci când anvelopele sunt înclinate să „se lipească” de o suprafață înzăpezită sau înghețată.

Fiți extrem de atenți atunci când conduceți pe poduri sau trecerile peste autostrăzi.
În timpul iernii, este important să rețineți că structurile rutiere mai înalte pot fi extrem de nesigure. Acest lucru se datorează faptului că podurile și punctele de trecere peste autostrăzi îngheață mult mai repede decât autostrăzile sau drumurile obișnuite. Atunci când conduceți pe astfel de drumuri, este important să reduceți viteza și să fiți mai atenți pentru a evita accidentele.
Acesta este, de asemenea, un aspect foarte important pentru cei ale căror rute traversează adesea zone montane. Trebuie să conduceți foarte atent pe drumurile montane, deoarece aici este locul unde puteți întâmpina în mod neașteptat zone cu averse de vânt foarte puternice sau zone foarte alunecoase. Pe aceste drumuri, conduceți întotdeauna încet, nu faceți manevre bruște și rămâneți extrem de vigilenți.

7