Agricultorii protestatari blochează drumurile din orașe europene

Agricultorii protestatari blochează drumurile din orașe europene

Proteste masive ale agricultorilor au izbucnit în Europa în ultimele săptămâni. În țări precum Germania, agricultorii protestează împotriva impozitelor ridicate și a reducerilor de subvenții. În state precum Lituania, agricultorii protestează împotriva creșterii accizelor la gazul petrolier și a tranzitului cerealelor produse în Rusia. În majoritatea țărilor, protestele sunt realizate prin blocarea drumurilor cu tractoare și camioane destinate transportului de bușteni. Acest articol furnizează informații despre blocajele rutiere în timpul protestelor din Europa.

Lituania

În Lituania, protestele agricultorilor vor avea loc între 23 ianuarie, ora 11 a.m., și 26 ianuarie, ora 4 p.m. Marți, aproximativ 1.300 de vehicule agricole au ajuns în centrul orașului Vilnius. Acestea blochează traficul pe Aleea Gediminas din Vilnius (Gedimino prospektas), unde se așteaptă restricții de trafic până vineri.

Franța

În Franța, protestele au început în partea de sud-vest a țării și s-au extins și în alte regiuni. Agricultorii protestatari blochează drumurile, primele blocade începând în regiunea Occitanie și se extind către nordul Parisului și Bretania. Blocada principală este pe autostrada A64, la 30 km de Toulouse, unde drumul este închis în ambele direcții.
Mai jos este o hartă care arată drumurile blocate. Pătratul galben indică drumurile blocate sau afectate de proteste, linia galbenă indică drumurile afectate, iar linia galbenă cu marcaje negre indică drumurile blocate începând de miercuri.

Map French road blocks

Source: Le Monde

Italia

Agricultorii din Italia protestează împotriva prețurilor ridicate la combustibil în unele dintre principalele orașe ale țării - Roma, Milano, Florența, Napoli, Bologna și altele. Protestele afectează în principal intrările și ieșirile din părțile centrale ale orașelor. În Bologna, 200 de vehicule oprite la intrarea în oraș fac traficul foarte dificil. Blocaje de trafic similare au fost raportate și în alte orașe.

România

Agricultorii din România blochează, de asemenea, drumurile în semn de protest pentru impozite mai mici și subvenții mai mari. Unele drumuri de la marginea Bucureștiului și drumuri care duc la trecerea Siretului de la granița cu Ucraina sunt blocate. Drumul către punctul vamal Calafat de la granița cu Bulgaria a fost, de asemenea, blocat de tractoare și camioane.

Germania

Agricultorii din Germania protestează împotriva reducerilor bugetare guvernamentale care au dus la retragerea unor subvenții și beneficii pentru agricultorii locali. Traficul a fost blocat în centrul orașului Berlin, iar strada principală către Poarta Brandenburg a fost închisă. Traficul a fost oprit în Kloppenburg, iar în Dresden tractoarele au blocat intrările pe autostrăzile principale - A4, A13, A14 și A17. Traficul a fost, de asemenea, perturbat la frontierele cu Franța, Polonia și Republica Cehă.

Agricultorii protestatari blochează drumurile din orașe europene

Cuvinte cheie: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferi de transport pe distanțe lungi, interdicții de circulație, proteste ale agricultorilor, blocaje rutiere, restricții de trafic.