Belgia introduce controalele tahografului la distanță

Belgia introduce controalele tahografului la distanță

În această lună, Belgia a introdus controlul tahografului la distanță. Această formă de control al tahografului este deja prezentă în 5 țări europene - Danemarca, Germania, Polonia, Țările de Jos și Regatul Unit. În prima zi de testare, poliția locală a verificat 128 de camioane și autobuze, dintre care au fost detectate 25 de încălcări.

Dintre aceste 25 de încălcări, 20 au fost legate de nerespectarea limitei de ore de condus, iar celelalte 5 au fost legate de nerespectarea normelor din pachetul de mobilitate al UE (de exemplu, șoferii străini care nu se întorceau acasă conform instrucțiunilor). Noul sistem de inspecție a tahografului s-a dovedit a fi foarte eficient și a permis detectarea a numeroase încălcări pe drumul E40.

După cum am menționat anterior, acest sistem de verificare a tahografului nu este nou - a fost deja introdus în alte state europene. Țările de Jos și Polonia testează acest sistem încă din 2021. Tehnologia celor mai noi modele de tahografe permite comunicarea ușoară și rapidă a informațiilor către dispozitivele de citire. Acest lucru înseamnă că poliția poate verifica vehiculele de transport fără a fi nevoită să le oprească. Prin utilizarea unui computer sau a unui smartphone, polițiștii primesc toate informațiile necesare despre tahograf și, în cazul unor încălcări, primesc o notificare pe dispozitivul lor. După primirea unei astfel de alerte, poliția poate opri vehiculul de transport pentru o inspecție mai amănunțită și poate emite o amendă, dacă este necesar.

Belgium introduces remote tachograph checks

Keywords: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferii de cursă lungă, tahografe, reguli de conducere, Pachetul Mobilitate