Camioane HVS și Designwerk alimentate cu energie electrică și hydrogen

Camioane HVS și Designwerk alimentate cu energie electrică și hydrogen

Cercetările arată că, în 2021, industria transporturilor a reprezentat 37% din totalul emisiilor de CO2. Având în vedere acest lucru, mulți producători de autovehicule caută să creeze camioane care să nu dăuneze mediului. Hydrogen Vehicle Systems și Designwerk nu fac excepție - aceste companii au dezvoltat recent noi camioane electrice și alimentate cu hidrogen, în încercarea de a face sectorul logistic mai ecologic.

Autocamionul HVS alimentat cu hydrogen

The Compania scoțiană Hydrogen Vehicle Systems (HVS) a dezvoltat recent un model de camion alimentat cu hidrogen. Sistemul de propulsie hidrogen-electric nu necesită multă întreținere. Nu poluează deloc mediul înconjurător și funcționează foarte eficient. Acest nou camion are, de asemenea, cea mai avansată punte electrică din lume. Acest model este disponibil în mai multe dimensiuni - unul mai mic (4.250-7.500 kg) și unul mai mare (19.000 kg). Versiunea mai mică a camionului are o autonomie de până la 415 km, în timp ce cea mai mare - de până la 830 km. HVS intenționează, de asemenea, să lanseze pe piață un alt camion de tip similar. Acest camion permite optimizarea vizibilității directe, a autonomiei și a distribuției greutății. Vehiculul este special, deoarece permite economisirea combustibilului chiar și în cazul călătoriilor pe distanțe lungi. Acest nou model poate efectua călătorii mai lungi decât alte camioane electrice. Are o capacitate de încărcare mai mare, iar realimentarea sa nu durează mult (aproximativ același timp de care ar avea nevoie un camion diesel). Prin utilizarea surselor regenerabile de energie, HVS urmărește să protejeze mediul și să decarbonizeze industria logistică.
 

Hydrogen fueled truckHydrogen fueled truckFotografie de la: HVS

Camionul electric Designwerk

Producătorul elvețian Designwerk susține că noul său camion electric este primul care are o baterie cu o capacitate de 1000 kWh. Acest camion poate parcurge până la 760 km fără a fi reîncărcat. De asemenea, acesta consumă cu 52% mai puțină energie în comparație cu camioanele alimentate cu motorină. La fel ca și noul model HVS, acest autocamion este disponibil în diferite tipuri: clientul poate alege dintre mai multe dimensiuni diferite ale cabinei, precum și diferite capacități ale bateriei și tipuri de șasiu, în funcție de nevoile personale. Cea mai mică opțiune posibilă este un camion cu semiremorcă cu o capacitate a bateriei de 375 kWh. Un camion de acest tip poate parcurge până la 220 km. Creatorii acestui model au încercat să creeze o cabină care să maximizeze vizibilitatea rutieră. Designwerk a creat, de asemenea, cabine foarte confortabile pentru șoferi, de exemplu, în ele sunt disponibile spații de depozitare suplimentare. Acest nou camion ar trebui să ajungă pe străzile din Elveția până la sfârșitul anului 2023. 
 

Electric truckFotografie de la: Designwerk

Keywords: camioane electrice, camioane cu hidrogen, muncă pentru șoferi