Cele mai sigure și cele mai periculoase drumuri din Europa

Cele mai sigure și cele mai periculoase drumuri din Europa

Pe măsură ce se apropie sezonul de iarnă, fiecare șofer trebuie să fie mai atent în timpul condusului și să fie atent la drumurile acoperite cu gheață și zăpadă. În acest sezon rece, munca șoferilor care transportă mărfuri cu ajutorul camioanelor devine și mai dificilă. Devine esențial nu numai să conduci cu atenție, ci și să fii atent la calitatea și siguranța diferitelor drumuri. Observatorul european pentru siguranța rutieră a realizat un studiu în care a evaluat siguranța rutieră în țările UE. Pe măsură ce condițiile meteorologice se înrăutățesc, aceste informații devin din ce în ce mai relevante pentru fiecare șofer.

Potrivit Consiliului European pentru Siguranța Transporturilor, Norvegia și Suedia se numără printre cele mai sigure țări pentru șoferi - numărul de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori este cel mai mic în aceste state. Acest număr este cel mai mare în România și Letonia. Cu toate acestea, potrivit Forumului Economic Mondial, cele mai proaste drumuri din Europa se află în Moldova și Bosnia și Herțegovina. Calitatea drumurilor din Bulgaria, Serbia, Macedonia de Nord și Ucraina este puțin mai bună, dar, de asemenea, departe de a fi perfectă. Elveția și Țările de Jos par să aibă drumurile de cea mai bună calitate. Austria, Portugalia și Spania au, de asemenea, o calitate foarte bună a drumurilor, în timp ce calitatea drumurilor din Germania, Franța și Luxemburg este lăudabilă, dar nu în aceeași măsură.

În ciuda acestor rezultate, aproape fiecare țară din regiunea europeană are încă unele drumuri periculoase. Potrivit guvernului francez, drumul RCEA-RN79 este unul dintre cele mai periculoase din țară, deoarece tocmai pe acest drum se produc cele mai multe accidente. Din același motiv, și tunelul Gubrist din Elveția este considerat extrem de periculos. Aflată pe locul șase în ceea ce privește siguranța, Croația are, de asemenea, drumuri nesigure. D512 este o șosea de munte extrem de curbă și îngustă, unde doar un gard mic de lemn îi protejează pe șoferi de stâncile înalte.
 

Serpentine road in MontenegroDrumul șerpuit din Muntenegru

În Muntenegru, șoseaua serpentină care leagă orașele Kotor și Cetinje se întinde pe 8,3 km. Acest drum începe la o altitudine de 458 m și se termină la o altitudine de 881 m, astfel că înclinația medie a acestui drum este de 5%. Anvergura îngustă a benzilor de circulație și numeroasele tuneluri din munți impun o prudență extremă la condus. Cu toate acestea, există, de asemenea, drumuri periculoase în partea de nord a Europei. Drumul Atlanticului din Norvegia, cu o lungime de 8 km, se întinde pe opt poduri abrupte care leagă mai multe insule mici, așa că este, de asemenea, important să fiți extrem de atenți atunci când conduceți pe acest drum, mai ales în condiții meteo nefavorabile.

Odată cu începerea sezonului de iarnă, este important ca șoferii de camioane să respecte toate cerințele și să conducă cu maximă prudență. Puteți găsi un articol despre cerințele pentru sezonul de iarnă în Europa făcând clic aici, în timp ce informații despre cum să conduceți în siguranță în sezonul rece pot fi găsite aici.
 

Norway Atlantic roadDrumul Atlanticului în Norvegia

Keywords: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferii de cursă lungă, siguranță rutieră, siguranță la volan, cerințe pentru sezonul de iarnă