Certificatele COVID-19 sunt acum obligatorii la locurile de muncă din Germania.

Certificatele COVID-19 sunt acum obligatorii la locurile de muncă din Germania.

În Germania, pe măsură ce numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este din nou în creștere, sunt introduse noi legi pentru a reduce răspândirea virusului și varianta COVID Delta. Începând cu 24 noiembrie, toate persoanele care lucrează în țară vor fi obligate să poarte un certificat verde COVID-19. Această lege se va aplica și șoferilor de camioane.

În conformitate cu noua lege, toate locurile de muncă trebuie să primească un certificat COVID-19 care să ateste că o persoană a fost vaccinată sau un document oficial care să dovedească că o persoană a fost supusă unui test PCR sau antigen și a primit un rezultat negativ. Testele rapide achiziționate în farmacii și testele efectuate fără supraveghere oficială nu sunt considerate adecvate. Excepții se aplică testelor rapide care pot fi efectuate la domiciliu, dacă testul a fost supravegheat de un funcționar obligatoriu (de exemplu, dacă rezultatul negativ al testului este confirmat de angajator în termen de 24 de ore).
De acum înainte, certificatele COVID-19 și rezultatele testelor vor fi verificate la toate locurile de muncă. Încălcările legii vor fi pedepsite cu amenzi extrem de mari, de până la 25 000 EUR. Această cerință se va aplica și șoferilor de camioane. Certificatele și testele COVID-19 vor fi verificate la toate locațiile de încărcare/descărcare. Această lege rămâne în vigoare până la 19 martie 2022.

Covid-19