Condiții de intrare în COVID-19 în Regatul Unit și Irlanda

Condiții de intrare în COVID-19 în Regatul Unit și Irlanda

Având în vedere că situația COVID-19 este în continuă schimbare în Europa, multe state implementează politici mai stricte pentru a combate pandemia. În acest articol enumerăm cerințele actuale pentru toți pasagerii care intră în Marea Britanie sau Irlanda și modificările care vor fi implementate în februarie.

Regatul Unit

Persoanele "complet vaccinate" sunt considerate a fi cele care au primit toate dozele unui vaccin acceptat oficial de guvernul britanic. Lista vaccinurilor acceptate oficial este prezentată mai jos: 
● Covaxin,
● Moderna,
● Janssen,
● Novavax (Nuvaxovid și Covovax),
● Oxford/AstraZeneca,
● Pfizer BioNTech,
● Sinopharm Beijing,
● Sinovac-CoronaVac.

Dacă sunteți complet vaccinat cu un vaccin menționat mai sus în listă, asigurați-vă că au trecut cel puțin 14 zile de la primirea ultimei doze la intrarea în Regatul Unit. În același timp, trebuie să aveți un document oficial care să dovedească vaccinarea, care să includă informațiile enumerate mai jos: 

● Numele și prenumele,
● Data nașterii,
● Denumirea vaccinului,
● Lista de date care indică data la care a fost completată fiecare doză,
● Numele orașului sau al instituției în care ați primit vaccinul.

Vă rugăm să rețineți că, începând de acum, indiferent dacă sunteți sau nu vaccinat, este obligatoriu să faceți un test PCR înainte și după intrarea în Regatul Unit. Acest lucru se va schimba începând cu data de 11 februarie, deoarece completarea unui test PCR cu 2 zile înainte de intrarea în Marea Britanie va fi obligatorie doar pentru persoanele nevaccinate. Cu toate acestea, va fi în continuare obligatoriu ca toată lumea să se înregistreze pentru un test PCR în cel mult 2 zile după intrarea în stat. 

Rețineți că este, de asemenea, obligatoriu să completați formularul digital de localizare a pasagerilor înainte de a veni în Marea Britanie. Formularul poate fi găsit aici: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk.

Irlanda

Persoanele "complet vaccinate" sunt considerate a fi cele care au primit toate dozele unui vaccin acceptat oficial de către Agenția Europeană pentru Medicamente. Lista vaccinurilor acceptate oficial este prezentată mai jos: 

● Comirnaty (Pfizer BioNTech),
● Spikevax (Moderna),
● Janssen,
● Nuvaxovid,
● Vaxzevria (AstraZeneca).

Pasagerii care vin în Irlanda sunt obligați să dețină un certificat electronic EU COVID sau orice alt document oficial care să dovedească faptul că sunt vaccinați sau că s-au vindecat de coronavirus în ultimele 180 de zile. În toate celelalte cazuri, persoanele sunt obligate să efectueze un test PCR cu cel mult 72 de ore înainte de a intra în Irlanda. Începând cu 1 februarie, certificatele de vaccinare nu vor fi acceptate dacă au trecut mai mult de 270 de zile (9 luni) de la ultima doză.

Este obligatoriu ca toți pasagerii care călătoresc în Irlanda să completeze formularul Digital Passenger Locator Form, care poate fi găsit aici: https://travel.eplf.gov.ie/en

covid-19