Danemarca își întărește din nou controalele la frontiera cu Germania

Danemarca își întărește din nou controalele la frontiera cu Germania

Pentru a face față amenințării sporite a terorismului, guvernul danez întărește din nou controalele la frontiera cu Germania. Această perioadă de controale sporite ar trebui să dureze 6 luni.

În aprilie 2023, guvernul danez a anunțat că intenționează să efectueze controale mai stricte la frontiera cu Germania. Majoritatea țărilor din Europa de Vest se confruntă în prezent cu un aflux mare de migranți și solicitanți de azil. Din acest motiv, guvernul danez a anunțat că intenționează să prelungească controlul sporit la frontieră pentru încă șase luni. Controale mai stricte au fost introduse, de asemenea, în porturile daneze pentru feriboturile care sosesc din Germania.

Este important de menționat că măsuri similare de control la frontieră sunt introduse și în alte câteva țări europene. Germania, Polonia și Austria au intensificat recent controalele la granița cu Slovacia - Slovacia a luat aceleași măsuri la granița cu Ungaria. Polonia și Republica Cehă intenționează să prelungească perioada de control sporit până la 2 noiembrie, Austria - până la 11 noiembrie, iar Slovacia - până la 3 noiembrie. De asemenea, Germania a întărit controalele la frontiera cu Austria - aceste măsuri trebuiau să dureze până în noiembrie, dar acum această perioadă este planificată să fie prelungită până la 11 mai 2024.

Danemarca își întărește din nou controalele la frontiera cu Germania

Cuvinte cheie: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferii de cursă lungă, interdicții rutiere, control la frontieră