Dezvoltări importante în Franța, Germania și Suedia

Dezvoltări importante în Franța, Germania și Suedia

O serie de legi noi și schimbări urmează să afecteze companiile europene de transport. Franța a introdus recent noi interdicții de circulație pentru camioane, în Germania un pod în orașul Leverkusen s-a deschis în cele din urmă pentru camioane, în timp ce guvernul suedez intenționează să majoreze tarifele pentru vehiculele grele. Acest articol vă oferă toate informațiile de care aveți nevoie în legătură cu aceste schimbări.

Franța introduce noi interdicții suplimentare de circulație pentru camioane.

Franța a decis să introducă noi interdicții suplimentare de circulație pentru camioane în timpul sezonului de iarnă și de vară. Restricțiile se vor aplica vehiculelor cu o greutate mai mare de 7,5 tone, cu excepția utilajelor agricole și a vehiculelor speciale.

Interdicțiile se vor aplica în regiunea Rhône-Alpes în timpul sezonului de iarnă. Ele vor fi valabile doar în anumite sâmbete, între orele 7 dimineața și 6 seara și între orele 10 seara și miezul nopții. Restricțiile vor fi intra în vigoare în următoarele zile:

 • 17 februarie,
 • 24 februarie,
 • 2 martie,
 • 9 martie.

În timpul sezonului de vară, interdicțiile vor fi aplicate în întreaga țară în anumite sâmbete, între orele 7 dimineața și 7 seara:

 • 6 iulie,
 • 20 iulie,
 • 27 iulie,
 • 3 august,
 • 10 august,
 • 17 august,
 • 24 august.

Podul peste Rin în Leverkusen, Germania, s-a deschis în cele din urmă

Podul peste râul Rin din Leverkusen este în cele din urmă deschis pentru camioane. Prima parte a podului, cu trei benzi în ambele direcții, este acum disponibilă pentru vehiculele grele. A doua parte a podului este încă închisă, deoarece lucrările de construcție sunt încă în desfășurare.

Conducătorii auto trebuie să respecte limita de viteză de 80 km/h. În același timp, depășirea altor vehicule este strict interzisă. De asemenea, din cauza lucrărilor de construcție în desfășurare, numărul de benzi pe autostrada A1 de la intersecția Cologne-Niehl în direcția Dortmund a fost redus de la trei la două. Limitele anterioare de greutate a vehiculului (3,5 tone sau mai puțin) nu mai sunt aplicabile.

Suedia planifică să majoreze taxa de drum pentru camioane

Guvernul suedez intenționează să adopte o lege care va face tarifele de drum pentru camioane dependente de nivelurile lor de emisii de CO2. În conformitate cu noua lege, camioanele vor fi clasificate în categorii EURO. Dacă este aprobată, noua lege ar trebui să intre în vigoare la 1 mai 2024.

Dezvoltări importante în Franța, Germania și Suedia

Cuvinte cheie: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferii de transport pe distanțe lungi, interdicții de circulație, restricții de circulație, tarife de drum.