Drumuri închise în regiunea Emilia-Romagna din Italia din cauza unor inundații grave

Drumuri închise în regiunea Emilia-Romagna din Italia din cauza unor inundații grave

În nordul Italiei, unele drumuri au fost închise din cauza sezonului de inundații intense. Regiunea Emilia-Romagna, situată în nord-estul Italiei, a fost cea mai afectată. Aici au fost închise mai multe autostrăzi importante. Una dintre ele este a doua cea mai lungă autostradă din Italia, autostrada A14, care leagă orașele Bologna și Taranto. Din cauza condițiilor meteorologice periculoase, unele secțiuni ale acestei autostrăzi au fost complet închise.

Șoseaua A14 se întinde din nordul Italiei până în partea sa sudică, de-a lungul Mării Adriatice, și leagă cinci regiuni: Emilia-Romagna, Marche, Abruzzo, Molise și Puglia. Din cauza inundațiilor puternice, două secțiuni ale acestei șosele au fost închise: de la Bologna San Lazzaro până în nordul orașului Cesena și din nordul orașului Rimini până la Faenza. Șoferii care se îndreaptă spre nord pe A14 ar trebui să ia ieșirea la intersecția Rimini.

De asemenea, a fost închisă și D14, situată în zona orașului Ravenna. Circulația pe aceasta este interzisă în toate direcțiile. De asemenea, vehiculelor grele li s-a interzis să folosească tronsonul de drum E45 care leagă orașele Sansepolcro și Ravenna. Șoferii de camioane care călătoresc spre nord pe acest drum trebuie să iasă de pe autostradă la ieșirea din Sansepolcro și să continue să circule pe SS73. Alternativ, este posibil să se folosească și autostrada A1.

Condițiile cauzate de aceste inundații nu fac decât să se înrăutățească - numărul accidentelor este în creștere, opt persoane au murit deja, numeroase clădiri au fost inundate. Se preconizează că ploile vor continua până la sfârșitul lunii mai. Având în vedere acest lucru, este probabil ca și regiunile învecinate din Emilia-Romagna să aibă de asemenea de suferit din cauza condițiilor meteorologice dezastruoase. Regiunea învecinată Marche s-a confruntat deja cu inundații grave, cu drumuri care s-au transformat în pârâiașe în unele orașe, precum Pesaro. Prin urmare, este probabil ca situația să se înrăutățească.

Drumuri închise în regiunea Emilia-Romagna din Italia din cauza unor inundații grave
Sursa: Italia News 24

Cuvinte cheie: locuri de muncă pentru șoferi, locuri de muncă pentru șoferi de cursă lungă, interdicții rutiere, restricții rutiere