Exerciții de îmbunătățire a sănătății pentru șoferi

Exerciții de îmbunătățire a sănătății pentru șoferi

Nu este niciun secret că munca unui șofer de cursă lungă nu este ușoară. Natura acestei meserii înseamnă că șoferul petrece multe ore stând jos, iar după ore lungi de condus, de multe ori nu mai există energie pentru a face o plimbare sau exerciții fizice. Tocmai de aceea, o astfel de muncă face ca șoferii să aibă adesea dificultăți în a se îngriji de propria sănătate și nu le oferă suficient timp pentru a avea grijă de ei înșiși. Unele cercetări arată că doar 24% dintre șoferi au o greutate normală, în timp ce 46% sunt supraponderali. Studiile au arătat, de asemenea, că riscul de obezitate este de două ori mai mare pentru șoferii de camioane, o dată cu alte persoane. Acest lucru crește riscul de boli cardiace și circulatorii, dar complică și condițiile generale de viață - devine mai dificil să dormi, să te miști și să te bucuri de viață. Din acest motiv, în acest articol vă prezentăm mai multe exerciții de întindere și de antrenament care vor face munca pentru șoferi cel puțin un pic mai plăcută, vă vor permite să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și, de asemenea, vă vor ajuta să luptați împotriva durerilor de gât și de spate.

Exerciții importante de întindere pentru șoferi:

  • Așezați ușor palma mâinii stângi pe urechea stângă. Fără să vă forțați prea mult, trageți capul spre umărul stâng. Ulterior, faceți același lucru cu mâna dreaptă și cu urechea stângă. Acest exercițiu ajută la relaxarea gâtului și reduce tensiunea din partea superioară a umerilor.
  • Așezați palmele ambelor mâini pe centrul volanului. Îndoiți brațele înainte și înapoi la încheieturi, dar faceți-o ușor, pentru a nu încorda mușchii. Apoi, îndoiți fiecare deget înainte și înapoi cu mâna liberă.
  • Întindeți ambele brațe în lateral, astfel încât să fie drepte, în unghi drept. Rotiți ușor ambele brațe în față timp de aproximativ 60 de secunde. După aceea, rotiți brațele în partea opusă timp de 60 de secunde.
  • Așezați mâna dreaptă pe partea laterală a camionului. Stați drept, asigurându-vă că ambele picioare sunt paralele. Ridicați celălalt braț și îndoiți-l ușor la cot și, menținând brațul drept apăsat pe partea laterală a camionului, rotiți-l ușor spre partea stângă. Ar trebui să simțiți o întindere a spatelui și a gâtului și este posibil să simțiți, de asemenea, o ușoară întindere a spatelui. După ce ați efectuat această întindere, repetați-o în direcția opusă, acum cu mâna stângă pe camion.
  • În timp ce stați drept, rotiți încet glezna piciorului drept într-un cerc. Faceți același lucru cu glezna stângă.


Exerciții pentru șoferi:

  • Ghemuituri: țineți picioarele la o distanță egală cu lățimea umerilor, asigurați-vă că picioarele sunt îndreptate în față și nu în lateral. Cu mâinile în spatele capului sau întinse în fața ta, apleacă-te. Păstrați-vă greutatea pe călcâie. După ce v-ați ghemuit, ridicați-vă în picioare fără să ridicați călcâiele de pe sol. Repetați exercițiul de mai multe ori.
  • Plank: întindeți-vă pe burtă pe sol. Îndoiți coatele și ridicați-vă corpul, menținându-l stabil pe coate și vârfuri. Asigurați-vă că spatele este drept, nu arcuit, iar fesele nu sunt ridicate prea sus. Încercați să mențineți această poziție cât mai mult timp posibil. De asemenea, puteți efectua exercițiul plank fără să îndoiți brațele și păstrându-le drepte. Acest exercițiu ajută la întărirea spatelui și a mușchilor abdominali.

lenta

  • Lunges: în timp ce stați drept, puneți ambele mâini pe șolduri. Așezați un picior în față la și îndoiți-l la genunchi la un unghi drept. Coborâți corpul încet și păstrați-vă echilibrul. Ulterior, schimbați picioarele și faceți din nou aceeași mișcare. Puteți face și o versiune mai complicată a acestui exercițiu: în loc să puneți piciorul în față, puneți piciorul îndoit în spatele dvs. Îndoiți și piciorul din față la un unghi drept.
  • Dip-uri de tricepși: Pentru acest exercițiu, puteți folosi treptele care se află la intrarea în cabina camionului sau orice alt element similar, de exemplu, o bancă. Așezați-vă pe sol și întindeți-vă picioarele. Întoarceți-vă cu spatele la trepte (sau la bancă). Așezați-vă mâinile pe trepte și țineți-vă de ele. Ținând spatele drept, ridicați corpul cu mâinile și coborâți-l din nou, îndoind brațul la cot. Acest exercițiu ajută la întărirea brațelor, în special a mușchilor tricepsului.

tricepsu pratimai

  • "Răsuciri rusești": stați pe jos, îndoiți ușor picioarele la genunchi. Ridicați spatele de la sol, menținându-l la un unghi de aproximativ 45 de grade. 2. Ridicați un obiect care are o anumită greutate (de exemplu: o sticlă mare de apă). Ridicați picioarele, menținându-le ușor îndoite. După ce ridicați obiectul greu, rotiți-vă partea superioară a corpului într-o parte și lăsați obiectul să se apropie de sol, dar nu atingeți solul. Apoi, întoarceți-vă în cealaltă parte și, după ce transferați din nou obiectul în cealaltă parte, coborâți-l spre sol. Repetați exercițiul de mai multe ori. În acest fel, vă întăriți mușchii abdominali. Un link către un videoclip care explică cum se realizează acest exercițiu poate fi găsit aici.