În încercarea de a îmbunătăți condițiile de staționare a vehiculelor grele, Europa implementează noi reguli

În încercarea de a îmbunătăți condițiile de staționare a vehiculelor grele, Europa implementează noi reguli

Comisia Europeană a implementat recent noi reglementări care urmăresc să asigure siguranța și securitatea parcărilor de vehicule grele pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Pentru a face acest lucru, au fost implementate standarde noi și mai stricte. Aceste standarde permit reducerea ratelor de criminalitate, îmbunătățirea condițiilor de viață și a siguranței șoferilor.

Conform noilor standarde, siguranța parcărilor este evaluată în funcție de nivelul de securitate al perimetrului teritoriului, de punctele de ieșire și de intrare, precum și de prezența sau nu a personalului (de exemplu: agenți de securitate) în permanență în zonă. Nivelul de siguranță este evaluat în funcție de acești factori și este apoi împărțit în 4 categorii: bronz, argint, aur și platină. Bronzul, de exemplu, este acordat parcurilor care au instalate camere de supraveghere, în timp ce platina este dedicată celor care au personal de securitate la fața locului sau care au instalată o tehnologie specială, cum ar fi scanarea plăcuțelor de înmatriculare ale camioanelor în punctele de intrare și ieșire. Diferitele categorii de securitate le permit transportatorilor să aleagă zona de odihnă necesară pentru șoferii lor în funcție de încărcătura pe care o transportă.

În ciuda diferitelor niveluri de securitate, modificările includ și standarde mai stricte în ceea ce privește asigurarea confortului și a calității odihnei pentru șoferi. De acum înainte, toate parcurile pentru camioane trebuie să includă dușuri, toalete, precum și magazine sau cafenele care să le permită șoferilor să cumpere alimente și băuturi. În același timp, șoferii trebuie să aibă acces la o conexiune la internet.

aikštelių standartai