Închideri ale tunelurilor Mont Blanc și Gotthard

Închideri ale tunelurilor Mont Blanc și Gotthard

Lucrările de reconstrucție a tunelului Mont Blanc, planificate pentru această toamnă, vor fi amânate pentru o perioadă de timp din cauza închiderii tunelului Frejus. Inițial, tunelul Mont Blanc era programat să se închidă de la 4 septembrie până la 18 decembrie, însă, alunecările de teren de mari dimensiuni din Franța au dus la închiderea tunelului Frejus și la blocaje puternice în traficul din tunelul Mont Blanc, astfel că s-a decis amânarea pe termen nelimitat a lucrărilor de reconstrucție planificate.

Nu se știe exact când va fi închis tunelul Mont Blanc. Deoarece numărul de drumuri de ocolire între Italia și Franța în Alpi este limitat, închiderea acestui tunel ar fi dus la un trafic extrem de intens pe autostrada A8. Deocamdată, se preconizează că tunelul va fi închis pe 18 septembrie (luni) și pentru următoarele trei nopți. Cu toate acestea, nu se știe când va fi închis tunelul timp de mai multe săptămâni pentru lucrări de reconstrucție. Făcând clic aici, puteți găsi un tabel care arată nivelul așteptat al traficului în tunelul Mont Blanc pentru diferite zile ale lunii. Făcând clic aici, veți găsi un tabel care arată nivelul de trafic preconizat pentru diferite momente ale zilei. Având în vedere că această situație este în continuă schimbare, datele exacte la care tunelul Mont Blanc va fi închis pentru o perioadă mai lungă de timp vor fi anunțate ulterior.

Autoritățile elvețiene au anunțat, de asemenea, că tunelul Gotthard va fi închis în mai multe zile pentru lucrări de curățare și întreținere. Tunelul va fi închis în următoarele zile:

  • De la 11 septembrie până la 15 septembrie (timp de 4 nopți) - în fiecare noapte de la ora 20.00 până la ora 5.00 a zilei următoare.
  • Din 18 septembrie până pe 22 septembrie (pentru 4 nopți) - în fiecare noapte de la ora 20.00 până la ora 5.00 a zilei următoare.
  • De pe 25 până pe 29 (pentru 4 nopți) - în fiecare noapte, de la ora 20.00 până la ora 5.00 a zilei următoare.
  • Din 2 octombrie până pe 4 octombrie (pentru 2 nopți) - în fiecare noapte, de la ora 20.00 până la ora 5.00 a zilei următoare.

Toate vehiculele care cântăresc mai mult de 3,5 tone vor fi oprite cu o jumătate de oră înainte de ora programată pentru închiderea tunelului.

Închideri ale tunelurilor Mont Blanc și Gotthard

Cuvinte cheie: locuri de muncă pentru șoferi, locuri de muncă pentru șoferi de cursă lungă, tunelul Mont Blanc, tunelul Gotthard, interdicții rutiere, restricții de circulație