Italia va majora amenzile pentru încălcările normelor de circulație rutieră

Italia va majora amenzile pentru încălcările normelor de circulație rutieră

Guvernul italian a aprobat recent o lege care va crește considerabil amenzile pentru încălcările normelor de circulație. Această modificare ar trebui să intre în vigoare la începutul anului 2024. 

Amenzile aplicate pentru unele încălcări ar putea chiar să își tripleze valoarea. Amenda pentru folosirea telefonului la volan este în prezent de 165-660 de euro, dar de anul viitor va fi majorată la 422-1.697 de euro. În cazul în care șoferul comite această infracțiune pentru prima dată, îi va fi suspendat și permisul de conducere. Această perioadă de suspendare poate dura între 15 zile și 2 luni. Dacă un șofer este prins din nou folosind telefonul în timp ce conduce în următorii doi ani, permisul îi va fi suspendat pentru o perioadă de 1 până la 3 luni, i se vor scădea puncte din permisul de conducere și va trebui să plătească o amendă și mai mare, care poate varia între 644 și 2.588 de euro.

De asemenea, vor fi aplicate amenzi mai drastice pentru parcarea necorespunzătoare și pentru depășirea vitezei. Dacă un șofer a depășit limita de viteză de două ori într-un an în același oraș, va primi o amendă de până la 1 084 de euro, iar permisul de conducere îi va fi suspendat pentru o perioadă de 15-30 de zile. De asemenea, amenzile pentru parcarea vehiculelor pe locurile de parcare pentru persoane cu handicap sau pentru transportul public vor fi majorate semnificativ.

Italia va majora amenzile pentru încălcările normelor de circulație rutieră

Cuvinte cheie: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferi de cursă lungă, amenzi, încălcări ale regulilor de circulație