Modificări importante privind taxele de drum și reglementările legale în Franța

Modificări importante privind taxele de drum și reglementările legale în Franța

În timpul verii anului 2023, Guvernul francez a decis să introducă o serie de modificări care vor afecta în mod semnificativ angajații din industria transporturilor. Se plănuiește introducerea de noi taxe de drum, amenzi mai severe pentru nerespectarea regulilor și acordarea poliției rutiere a țării posibilitatea de a verifica camioanele în mod remote. În acest articol, furnizăm toate informațiile necesare despre aceste modificări.

Guvernul francez intenționează să introducă noi taxe de drum pe autostrada A1 situată în partea de nord a țării. Scopul este de a investi banii primiți din taxe în construcția canalului Seine-Nord Europe. Traficul pe această autostradă este adesea încetinit din cauza lucrărilor de reparații regulate. Dacă va fi aprobată, noua lege ar trebui să intre în vigoare în septembrie 2024.

De acum încolo, transportatorii vor plăti și amenzi mai mari pentru vehiculele care nu îndeplinesc cerințele de greutate. Transportatorii care instruiesc șoferii să transporte încărcături mai grele decât cele permise vor primi acum cele mai mari amenzi din categoria 5. Aceste amenzi pot ajunge până la 1500 de euro. Aceleași amenzi vor fi impuse și pentru declarațiile completate incorect care indică greșit greutatea camionului și a încărcăturii acestuia.

Aceeași lege care va mări amenzile pentru supraîncărcarea camioanelor va introduce și o altă schimbare suplimentară. De acum înainte, poliția franceză va putea verifica camioanele în mod remote. Astfel, ofițerii poliției de trafic pot verifica dacă vehiculul îndeplinește cerințele de greutate fără a-l opri. Cu toate că nu este încă clar cum va fi realizată exact această verificare remote și ce măsuri va necesita, se așteaptă ca această lege să intre în vigoare în lunile următoare.

Modificări importante privind taxele de drum și reglementările legale în Franța

Cuvinte cheie: locuri de muncă pentru șoferi, locuri de muncă pentru șoferi de distanțe lungi, taxe de drum, amenzi.