Noi amenzi privind încălcarea pachetului de mobilitate al UE vor intra în curând în vigoare în Germania

Noi amenzi privind încălcarea pachetului de mobilitate al UE vor intra în curând în vigoare în Germania

Pe măsură ce pachetul de mobilitate al UE este pus în aplicare în întreaga Europă, statele membre ale UE tind să îl privească în mod diferit, unele opunându-se reformelor, iar altele susținându-le. Deocamdată, Danemarca a anunțat că nu va mai sancționa încălcările legii timp de încă trei luni, în timp ce Țările de Jos spun că încălcările vor fi examinate într-o manieră pragmatică (articolul despre acest subiect poate fi găsit aici: https://bazace.ro/informatii-untile/important-au-intrat-vigoare-modificarile-pachetului-de-mobilitate-al-ue). Cu toate acestea, se pare că, pentru o perioadă de timp, Germania se va alătura listei statelor care trec cu vederea încălcările.

Germania a anunțat recent că va urma abordarea daneză în ceea ce privește modificările aduse pachetului de mobilitate al UE. Încălcările noilor legi, cum ar fi neînregistrarea informațiilor în tahograf după trecerea boderului, nu vor fi sancționate pentru o perioadă de timp. În cazul în care un șofer încalcă această lege, el va primi un avertisment verbal sau o clarificare. Cu toate acestea, odată ce această perioadă se va încheia, vor fi aplicate amenzi mari atât pentru șoferi, cât și pentru companiile responsabile.

Neînregistrarea informațiilor privind trecerea frontierelor va fi sancționată cu o amendă de 250 de euro în cazul în care încălcarea a fost deliberată. Dacă, în schimb, încălcarea a avut loc din neglijență, șoferul va fi taxat cu o amendă de 125 €. În același timp, în cazul în care încălcarea regulilor a fost deliberată, compania responsabilă pentru șofer va trebui să plătească o amendă de 750 EUR, în timp ce în celelalte cazuri amenda va fi de 375 EUR.

vokietija