Noile camioane electrice Tesla și MAN

Noile camioane electrice Tesla și MAN

În contextul în care companiile internaționale producătoare de vehicule încearcă să găsească modalități de a salva mediul înconjurător, doi lideri ai pieței - MAN și Tesla - plănuiesc să lanseze două noi camioane complet electrice. Aceste noi camioane funcționează la fel de eficient ca orice alt model de camion, însă motoarele lor acționate de electricitate permit reducerea efectelor schimbărilor climatice.

MAN încearcă în prezent să găsească modalități prin care să ajute mediul înconjurător. Noul lor autocamion este special, deoarece este acționat în totalitate de energie electrică și este la fel de eficient ca și autocamioanele alimentate cu combustibil. O baterie incredibil de puternică și un sistem de încărcare avansat permit camionului să parcurgă 600-800 km pe zi. Cu toate acestea, producția de vehicule electrice este mult mai complicată și mai puțin automatizată atunci când vine vorba de camioane. Prin urmare, aceste camioane electrice vor fi lansate abia în 2024.

MAN

Tesla intenționează de mult timp, de asemenea, să lanseze camionul Semi, propulsat  cu energie electrică. Această lansare va avea loc fie până la sfârșitul acestui an, fie în 2023. Compania permite acum clienților să precomande și să rezerve camioanele. Acest camion poate parcurge 450-800 km și până la 640 km atunci când este complet încărcat și, în același timp, poate transporta o încărcătură care cântărește până la 36 de tone. Acest camion este special având în vedere că nu dăunează mediului înconjurător și accelerează foarte repede în ciuda greutății încărcăturii. De asemenea, Tesla a asigurat siguranța lui Semi - scaunul șoferului este situat în mijlocul cabinei pentru a asigura o vizibilitate totală. Concomitent, este instalat și un sistem de pilot automat, care permite evitarea accidentelor și a coliziunilor.

tesla