Norvegia își schimbă sistemul de amenzi

Norvegia își schimbă sistemul de amenzi

Guvernul norvegian a declarat că începând cu data de 1 martie 2024, sistemul național de amenzi pentru încălcările legii de cabotaj va suferi modificări. Începând cu luna viitoare, autoritățile norvegiene vor putea emite amenzi șoferilor neascultători la fața locului, în loc să aplice amenzi printr-un procedeu special obișnuit.

Până acum, în Norvegia exista o procedură special pentru amenzi. În încercarea de a crea un sistem mai eficient și mai rapid, amenzile pentru încălcări vor fi date imediat după ce un șofer este prins că a încălcat legea în timpul unei verificări rutiere. Cu toate acestea, noua lege se va aplica doar unei liste specifice de încălcări enumerate aici:

  • În cazul în care un șofer nu poate furniza documentația necesară privind călătoria internațională către Norvegia.

  • Dacă cabotajul este efectuat după ce au trecut mai mult de 7 zile de la sfârșitul ultimei călătorii internaționale a șoferului.

  • Dacă cabotajul efectuat în Norvegia a început înainte ca transportul internațional să fie descărcat.

  • Dacă au fost efectuate mai mult de trei activități separate de cabotaj imediat după încheierea călătoriei internaționale anterioare.

  • Dacă a fost efectuată mai mult de o operațiune de cabotaj de tranzit.

  • Dacă operațiunea de cabotaj de tranzit a fost finalizată mai târziu de trei zile de la sosirea șoferului în Norvegia.

  • Dacă nota de transport nu este completă.

  • Dacă documentația necesară sau nota de transport lipsesc din vehicul.

În afara acestor încălcări, noile reguli se vor aplica și în cazurile în care un șofer nu reușește să prezinte un permis de conducere sau card în timpul verificării. În acest caz, șoferului i se va aplica o amendă de 60.000 NOK (aproximativ 5.300 €). În cazurile în care încălcările sunt foarte grave, se vor urma procedurile administrative obișnuite.

Norvegia își schimbă sistemul de amenzi

Cuvinte cheie: locuri de muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferi de transport pe distanțe lungi, amenzi, încălcări rutiere, Norvegia