Noul camion electric Scania a început să circule în Danemarca

Noul camion electric Scania a început să circule în Danemarca

Binecunoscuta companie de retail Coop a început să opereze cu camioane electrice Scania în Danemarca. Aceste noi camioane sunt cu siguranță unul dintre cele mai avansate camioane electrice de mare tonaj de până acum. Camioanele electrice Scania dispun de funcții de încărcare rapidă, camionul de mare tonaj putând fi încărcat rapid în timpul încărcării și descărcării mărfurilor. Încărcarea durează, de obicei, până la o oră. În același timp, celulele solare amplasate pe acoperiș permit să se dispună de o sursă suplimentară de energie.

Sistemul autocamionului nu produce emisii de carbon, în timp ce sistemul de propulsie electrică este atât de silențios încât practic nu există poluare fonică, ceea ce îl face potrivit pentru a circula în orașe fără a deranja locuitorii. Bateria electrică îi permite camionului să parcurgă până la 140 km, ceea ce înseamnă că poate acoperi zona Copenhaga. În același timp, camionul cântărește 20t și poate transporta 18 paleți.

Scania nu încetează niciodată să inoveze și să își îmbunătățească vehiculele - în fiecare an, compania își îmbunătățește camioanele electrice hibride și camioanele HGV care funcționează cu baterii electrice. Aceasta vine să arate că ne putem aștepta ca în anii următori să apară și mai multe camioane ecologice. 

scania