Principalele modificări ale normelor de transport rutier din UE 2022

Principalele modificări ale normelor de transport rutier din UE 2022

Începând cu anul 2022, în Uniunea Europeană vor fi puse în aplicare numeroase norme noi în domeniul transportului rutier. Unele dintre ele vor avea loc pe întreg teritoriul UE, în timp ce altele vor fi aplicate doar în anumite state membre. În acest articol vă oferim un rezumat al tuturor modificărilor principale de care ar trebui să țineți cont.

Modificări ale normelor din pachetul de mobilitate al UE
 
La 2 februarie 2022 vor fi puse în aplicare noile norme ale Pachetului Mobilitate pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Aceste modificări includ următoarele:
● Toți șoferii de camioane vor fi obligați acum să înregistreze în tahografele lor digitale informații despre trecerea frontierelor de stat.
● Toți șoferii vor fi obligați să se întoarcă la centrul de operare al angajatorului lor sau la reședința lor cel puțin o dată în perioada de trei-patru săptămâni consecutive de lucru în străinătate.
● Toți șoferii care lucrează cu un partener / copilot nu vor mai fi obligați să facă o pauză de 45 de minute în vehiculul lor de transport.


Măsurarea de la distanță a presiunii în pneuri
 
Toate camioanele și remorcile nou omologate vor trebui să aibă senzori care să măsoare de la distanță temperatura și presiunea pneurilor. Această lege va fi pusă în aplicare pe 6 iulie și va fi valabilă în toate statele membre ale Uniunii Europene.
 
Modificări legislative în Spania
 
Starting from this year truck drivers will not be allowed to load and unload their vehicles. Only Începând din acest an, șoferii de camioane nu vor mai avea voie să își încarce și să își descarce vehiculele. Se vor aplica doar câteva excepții, caz în care șoferul va trebui să plătească o taxă suplimentară.
 
În același timp, timpul maxim de așteptare la Centrele Regionale de Distribuție a fost limitat acum la 1 oră. În cazul în care șoferul trebuie să aștepte mai mult de o oră, acesta va avea dreptul la o compensație monetară.
 
Modificări privind permisiunile de intrare în zonele cu emisii scăzute în Țările de Jos
 
Începând din acest an, intrarea în zonele cu emisii scăzute, prezente în 14 orașe olandeze, va fi permisă doar vehiculelor electrice și camioanelor din categoria EURO VI. Cu toate acestea, există derogări - camioanele care nu îndeplinesc criteriile necesare vor putea solicita un permis de o zi pentru a intra în zonă. Permisele pot fi acordate de până la 12 ori pe an. 

Modificări ale normelor privind transportul rutier în Belgia
 

Începând cu luna martie 2022, Belgia schimbă regulile de utilizare a dispozitivelor mobile în timpul conducerii. Utilizarea dispozitivelor mobile pentru servicii GPS sau aplicații muzicale în timpul condusului va fi permisă doar dacă dispozitivul este plasat într-un suport pe tabloul de bord. Nerespectarea legii va fi sancționată cu o amendă de 174 de euro.

În același timp, regiunea Valonia va majora tarifele de taxare rutieră. Noile prețuri vor depinde de greutatea totală a vehiculului, de standardul de emisii EURO și de locul unde se află drumul.
 
 pakeitimai