Sfaturi pentru parcarea camioanelor

Sfaturi pentru parcarea camioanelor

Abilitatea de a parca un camion în mod corect necesită multă îndemânare și practică. Parcarea în locuri foarte înguste și evitarea accidentelor în același timp este destul de dificilă. Din această cauză, am adunat câteva sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să vă parcați camionul mai ușor.

Cunoașteți dimensiunea vehiculului și unghiurile sale moarte

Atunci când parcați camionul, este important să îi cunoașteți lungimea și lățimea - de multe ori este recomandat să vă imaginați că vehiculul este chiar mai mare decât dimensiunea sa reală. De asemenea, este important să fiți conștienți de unghiurile moarte ale camionului, deoarece oglinzile nu permit să vedeți totul în timpul parcării. Astfel, dacă veți fi conștienți în prealabil de dimensiunile vehiculului și de unghiurile sale moarte, veți putea parca autocamionul în condiții mai sigure.

Întoarcerea în trei puncte

Atunci când parcați un autocamion pe un loc de parcare foarte îngust, merită să luați în considerare utilizarea metodei de întoarcere în trei puncte. De obicei, această metodă este utilizată atunci când încercați să întoarceți în mijlocul unui drum. Șoferul virează mai întâi spre dreapta, apoi întoarce complet volanul spre stânga, avansează cât mai mult posibil, dă înapoi vehiculul în timp ce virează complet spre dreapta și apoi înaintează din nou în timp ce virează spre stânga, reușind astfel să întoarcă cu succes vehiculul. Această metodă de întoarcere poate fi astfel aplicată și la parcarea autocamionului în locuri foarte înguste.

Verificați încărcătura

Înainte de a parca autocamionul, este esențial să verificați remorca și să vă asigurați că încărcătura este încărcată corespunzător. Dacă transportați încărcături grele, există riscul ca obiectele din interiorul remorcii să alunece într-o parte, iar remorca să se întoarcă neașteptat din cauza distribuției neuniforme a greutății. Prin urmare, este esențial să vă asigurați că toate articolele pe care le transportați sunt fixate în siguranță și distribuite în mod egal.

Alegeți locurile de parcare mai îndepărtate

Într-o parcare, șoferii sunt mai predispuși să aleagă locurile care sunt cele mai apropiate de intrare. Acest lucru înseamnă că riscul de accidente în această parte este și cel mai mare. Șoferilor de camioane li se recomandă să aleagă locurile de parcare mai îndepărtate pentru a evita accidentele și pentru a avea mai mult spațiu pentru a efectua manevre complicate. 

Sfaturi pentru parcarea camioanelor

Cuvinte cheie: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferi de cursă lungă, parcare camioane