Șoferii riscă amenzi uriașe pentru utilizarea necorespunzătoare a tahografului în Luxemburg și Franța

Șoferii riscă amenzi uriașe pentru utilizarea necorespunzătoare a tahografului în Luxemburg și Franța

Asociația olandeză de transport și logistică TLN i-a avertizat pe șoferi cu privire la amenzile uriașe pe care le primesc șoferii de camioane în Luxemburg și Franța pentru că au înregistrat informații greșite în tahografe. Recent, un șofer de camion din Luxemburg a primit o amendă de 1.500 de euro pentru utilizarea necorespunzătoare a setării "Timp de disponibilitate" din tahograf.

Șoferii din Luxemburg și Franța primesc amenzi importante pentru utilizarea necorespunzătoare a funcției "Timp de disponibilitate". "Timpul de disponibilitate" nu se referă la perioadele de pauză sau de odihnă. Această opțiune poate fi utilizată în cazurile în care un șofer nu este obligat să rămână în spațiul său de lucru, dar trebuie să fie capabil să răspundă la apelurile de serviciu, să îndeplinească alte sarcini necesare și să continue călătoria odată ce i se solicită acest lucru. De exemplu, un șofer ar putea utiliza funcția "Timp de disponibilitate" în cazul în care însoțește vehiculul care este transportat de un feribot sau în cazul în care nu conduce camionul și este obligat să aștepte din cauza unor interdicții rutiere. Este esențial de reținut că utilizarea funcției "Timp de disponibilitate" este permisă numai în cazul în care șoferul cunoaște în avans timpul de așteptare sau nu conduce și stă pe scaunul pasagerului vehiculului în timpul orelor de lucru.


Availability time on tachographs

Această setare este cunoscută și sub numele de "Perioada de disponibilitate". Pe un tahograf este reprezentată de un pătrat cu o linie diagonală în interiorul acestuia. Dacă utilizați această funcție, nu uitați că după 45 de minute se trece automat la timpul de conducere. În funcție de tipul de tahograf pe care îl utilizați, este posibil să puteți modifica setările dispozitivului astfel încât acesta să nu înceapă să numere automat "Perioada de disponibilitate" ca timp de odihnă sau de conducere.
 

Tachograph penalties in Luxembourg and France

Keywords: utilizarea tahografelor, muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferi pe distanțe lungi