Suedia implementează sancțiuni mai severe pentru cei care încalcă normele pachetului de mobilitate al UE

Suedia implementează sancțiuni mai severe pentru cei care încalcă normele pachetului de mobilitate al UE

Suedia a anunțat că va pune în aplicare noi norme menite să asigure o aplicare mai strictă a pachetului de mobilitate al UE. Șoferii care nu au documentele necesare sau care încalcă regulile stabilite vor fi pasibili de sancțiuni mai mari și de blocarea vehiculelor lor. Aceste schimbări ar trebui să intre în vigoare la 1 august 2022.

Punerea în aplicare a noilor norme și amenzi are ca scop să se asigure că șoferii și transportatorii respectă normele din Pachetul de mobilitate al UE. Una dintre cele mai importante reguli este plata șoferilor cu salariul minim al țării în care lucrează în prezent. Astfel, transportatorii străini sunt obligați să furnizeze documentele necesare Autorității suedeze pentru mediul de lucru cel târziu în ziua în care șoferii își încep activitatea în Suedia. Încălcările legii vor fi pedepsite cu cele mai mari amenzi posibile permise de UE pentru fiecare categorie de încălcare.

Unele încălcări ale legii vor duce la blocarea roților camionului. Se va recurge la clampare și în cazurile în care șoferul nu plătește amenda la timp. Prin urmare, înainte de a pleca în Suedia, asigurați-vă că aveți toate documentele necesare și că respectați regulile din pachetul de mobilitate al UE.

Svedija