Țările UE prelungesc perioada de controale mai stricte la frontieră

Țările UE prelungesc perioada de controale mai stricte la frontieră

În cursul lunii octombrie, în întreaga UE s-au răspândit știri despre intensificarea controalelor la frontieră. În majoritatea țărilor, aceste restricții suplimentare au fost introduse din cauza riscului crescut de atacuri teroriste, a numărului crescut de migranți ilegali și a războiului în curs de desfășurare din Ucraina. Cu toate acestea, întrucât amenințările la adresa securității nu s-au schimbat în ultimele săptămâni, majoritatea țărilor au decis să prelungească perioada de control sporit la frontiere, iar unele țări, precum Italia, au decis, de asemenea, să efectueze controale mai stricte la frontiere.

În Slovacia, controalele mai stricte au fost prelungite până la 3 noiembrie. Germania va continua controalele mai stricte la frontierele cu Polonia, Republica Cehă și Elveția până la 14 noiembrie. Începând cu 12 noiembrie, controalele mai stricte la granița Germaniei cu Austria vor fi prelungite pentru încă șase luni. De asemenea, Austria intenționează să prelungească controalele sporite la frontiera cu Republica Cehă până la 16 noiembrie. Controalele la frontieră au fost, de asemenea, consolidate în Danemarca și Norvegia. Controale mai stricte vor fi puse în aplicare în Suedia începând cu 11 noiembrie. În toate cele trei state, aceste controale consolidate la frontieră ar trebui să continue până la 11 mai 2024. Controale intensificate pot fi așteptate și în Franța - acestea ar trebui să dureze până la 30 aprilie 2024.

La sfârșitul lunii octombrie, guvernele Italiei și Sloveniei au decis, de asemenea, să înăsprească controlul la frontieră. O astfel de decizie a fost luată pentru a asigura securitatea internă a acestor țări împotriva amenințării crescute a atacurilor teroriste. Slovenia a introdus controale mai stricte la punctele sale de frontieră cu Ungaria și Croația. Aceste restricții ar fi trebuit să dureze până la 30 octombrie, dar acum au fost prelungite până la 19 noiembrie. Italia și-a întărit, de asemenea, controlul la granița cu Slovenia. Controlul mai strict la frontieră trebuia să dureze până la 21 octombrie, dar acum a fost prelungit până la 19 noiembrie.

Țările UE prelungesc perioada de controale mai stricte la frontieră

Cuvinte cheie: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferi de cursă lungă, interdicții rutiere, restricții de circulație, controale la frontieră