Tunelul Frejus urmează să fie închis complet la sfârșitul lunii ianuarie

Tunelul Frejus urmează să fie închis complet la sfârșitul lunii ianuarie

Tunelul Frejus, care leagă Italia de Franța, a fost supus unei serii de lucrări de întreținere încă de la începutul anului 2024. De la începutul lunii ianuarie s-au făcut schimbări în ceea ce  privește direcție de circulație pentru a permite efectuarea lucrărilor necesare. Cu toate acestea, s-a anunțat că tunelul va fi închis complet în ultimul weekend din ianuarie.

Închiderea tunelului va avea loc începând de vineri, 26 ianuarie, ora 22:00, până luni, 29 ianuarie, ora 06:00. Această decizie a fost luată pentru a permite efectuarea testelor suplimentare și finalizarea lucrărilor la al doilea tub al tunelului, care se estimează că va fi folosit zilnic de aproximativ 2.000 de camioane după deschidere.

Pe viitor se vor introduce și alte modificări care vor afecta traficul normal în tunel. În prezent, se circulă alternativ în tunel în fiecare zi începând cu ora 22:30 până la 04:30, și se prevede că aceasta va continua până în 4 februarie. Aceleași măsuri de control al traficului vor fi aplicate și pe 9, 16, 23 și 30 ianuarie. Se estimează că începând din 2024, traficul în Tunelul Frejus va crește cu 5,1%.

Tunelul Frejus urmează să fie închis complet la sfârșitul lunii ianuarie

Cuvinte cheie: lucrări pentru șoferi, lucrări pentru șoferii de transport pe distanțe lungi, închideri de drumuri, restricții de trafic, Tunelul Frejus.