Tunelul Mont Blanc se închide din septembrie până în decembrie

Tunelul Mont Blanc se închide din septembrie până în decembrie

Începând din 4 septembrie (luni), ora 17.00, până pe 18 decembrie (luni), ora 22.00, tunelul Mont Blanc va fi închis. În timpul închiderii, se vor efectua lucrări de reconstrucție - bolta tunelului și o secțiune de 600 de metri lungime a tunelului vor fi reparate.

În 2024, ar trebui să se efectueze lucrări suplimentare de reconstrucție și în tunelul Mont Blanc. Unul dintre cele mai importante obiective ale acestui proiect este instalarea unor sisteme de impermeabilizare. Deoarece toate sistemele de siguranță trebuie demontate, iar unele dispozitive, cum ar fi camerele de luat vederi, nu pot fi reinstalate în fiecare zi, tunelul va fi supus unei închideri complete.

S-a decis închiderea tunelului în toamnă, deoarece traficul rutier este cel mai puțin intens în această perioadă. Vehiculele de transport ușor folosesc cel mai puțin acest tunel toamna - acest lucru este important, deoarece șoferii de vehicule ușoare folosesc tunelul mai mult decât ceilalți șoferi.

Există mai multe rute ocolitoare în jurul tunelului Mont Blanc, care pot fi folosite în timpul închiderii. Mai jos este o hartă a acestor drumuri. Mai multe informații despre închiderea tunelului pot fi găsite pe pagina oficială a tunelului Mont Blanc.

Mont Blanc tunnel closing from September until DecemberHarta din sursa: https://tunnelmb.net/it-IT/news/da-settembre-a-dicembre-2023-risanamento-della-volta-del-traforo. 

Keywords: locuri de muncă pentru șoferi, locuri de muncă pentru șoferii de cursă lungă, tunel Mont Blanc, interdicții rutiere