4 rețete de vară pentru șoferii de camion

4 rețete de vară pentru șoferii de camion

Odată cu începerea verii și îmbunătățirea vremii, a început și sezonul grătarelor. Dar munca intensă a unui șofer de camion de multe ori nu lasă suficient timp pentru a pregăti mese plăcute la grătar, în timp ce lipsa echipamentului de gătit îngreunează și ea de multe ori situația. Din această cauză, am pregătit o listă cu 4 rețete rapide și ușoare care vă vor permite să vă bucurați de sezonul grătarelor fără a cheltui prea mult timp și efort și fără a fi nevoie să folosiți echipamente speciale pentru grătar.

Burgeri din carne de vită

Burgerii sunt o mâncare foarte ușor de preparat și una în care puteți schimba oricând ingredientele și cantitățile acestora în funcție de gustul personal. Deși această rețetă folosește carne de vită pentru prepararea burgerilor, o puteți personaliza oricând folosind pui sau altă carne preferată în locul celei de vită.

 

  • 250 g de burgeri de carne de vită măcinată,
  • usturoi,
  • Sare și piper,
  • Ulei,
  • o ceapă,
  • 1 roșie mare,
  • murături,
  • salată verde,
  • Avocado (opțional),
  • 4 chifle pentru burger,
  • brânză rasă (opțional),
  • sos Ranch.

Pe grătar sau într-o tigaie mare se încinge puțin ulei și se gătesc burgerii de vită. Dacă folosiți carne tocată simplă, formați-o în chiftele de formă egală (aproximativ 10 cm diametru). În timp ce gătiți carnea, presărați sare și piper pe deasupra. Tăiați ceapa, roșiile, avocado și murăturile. Prăjiți ușor chiflele în interiorul tigăii și acoperiți-le cu sosul. Așezați carnea deasupra chiflei, presărați brânza deasupra, puneți legumele și puneți chifla de deasupra.

Dacă preferați să o faceți complet în casă, puteți face și sosul ranch chiar dvs. amestecând următoarele ingrediente: smântână, maioneză, puțin mărar, pătrunjel, usturoi, sare, piper și suc de lămâie. În loc de acest sos, puteți folosi și alte sosuri cumpărate din comerț. De asemenea, puteți adăuga ingrediente suplimentare la această rețetă, de exemplu, ardei jalapeno.

Pui în stil BBQ

Această rețetă vă permite să preparați pui la grătar într-un mod foarte simplu, folosind fie grătarul, fie o tigaie. Deși aici vă recomandăm să folosiți piept de pui, puteți folosi această rețetă și pentru a prepara aripioare de pui.

Veți avea nevoie de:

  • 2-3 piepturi de pui (aprox. 450 g),
  • Usturoi sau praf de usturoi,
  • Sare și piper,
  • Condimente de paprika afumată,
  • Ulei,
  • sos BBQ.

Într-o cană se amestecă paprika cu usturoiul, sarea și piperul. Bateți ușor pieptul de pui, astfel încât să aibă aceeași grosime (dacă folosiți aripi de pui nu este nevoie să faceți acest lucru). Se condimentează ambele părți ale puiului cu amestecul de condimente. Încălziți grătarul sau o tigaie, puneți puțin ulei și gătiți puiul (aproximativ 5-7min pentru fiecare parte) până când ambele părți s-au rumenit. Scoateți puiul și întindeți pe el niște sos BBQ. Serviți-l cu cartofi, salată sau orice altă garnitură la alegere.

Frigărui de friptură și cartofi la grătar

Pentru a realiza această rețetă veți avea nevoie de un grătar și de frigărui metalice. Aceasta este o modalitate ușoară de a pregăti carne și cartofi fără a petrece prea mult timp la gătit și folosind nu prea multe ingrediente.

Veți avea nevoie de:

  • 450 g de friptură de vită,
  • 4 cartofi roșii (sau cartofi simpli),
  • pudră de usturoi sau usturoi,
  • sare și piper,
  • O jumătate de linguriță de pătrunjel uscat (puteți folosi și pătrunjel proaspăt).

Tăiați cartofii în 4 bucăți, fierbeți-i ușor la aburi (aprox. 8min) pentru ca aceștia să devină mai moi. Tăiați friptura în bucăți de dimensiuni similare. Așezați carnea și cartofii pe țepușă alternând bucățile (de exemplu: o bucată de friptură, o bucată de cartof). Se presară praf de usturoi, sare, piper și pătrunjel pe partea de sus a țepușelor. Încălziți grătarul și gătiți frigăruile timp de 10-12min, întorcându-le astfel încât toate părțile să se gătească în mod egal

Hot dog

Această rețetă de hot dog este incredibil de rapidă și simplă. Deși aici vă oferim o rețetă pentru a vă face propriul sos pentru hot dog, îl puteți schimba oricând cu un sos cumpărat din magazin, la alegere. De asemenea, puteți alege cârnații în funcție de gustul dvs. - carnea de vită, de porc sau orice alți cârnați se vor potrivi perfect pentru această rețetă.

Pentru a face 6 hot-dog veți avea nevoie de:

  • 6 cârnați,
  • Brânză la alegere,
  • 6 chifle pentru hot dog,
  • frunze de salată,
  • murături,
  • o ceapă galbenă.

Pentru a face sosul aveți nevoie de:

  • O jumătate de cană de maioneză,
  • Câteva linguri de ketchup,
  • Câteva linguri de muștar,
  • Câteva lingurițe de oțet de mere,
  • sare și piper,
  • Usturoi.

Într-o ceașcă se amestecă toate ingredientele pentru sos. Gătiți sosurile pe grătar (sau într-o tigaie) timp de aproximativ 5min până când toate părțile sunt gătite în mod egal. Tăiați salata și ceapa în bucăți mici și pregătiți murăturile. Dacă doriți, puteți prăji ușor chiflele pentru hot dog într-o tigaie. Puneți brânza în interiorul chiflei și așezați cârnații deasupra. Deasupra hot dog-ului întindeți o parte din sos și presărați deasupra salata, murăturile și ceapa.

4 summer recipes for truck drivers

Cuvinte cheie: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferi de cursă lungă, rețete pentru șoferi