Elveția își va schimba sistemul de colectare a taxelor de drum

Elveția își va schimba sistemul de colectare a taxelor de drum

Elveția intenționează să înlocuiască sistemul manual de colectare a taxelor de drum cu un sistem electronic până la sfârșitul anului 2024. Noul sistem care urmează să intre în vigoare este Serviciul european de taxare electrică (EETS), utilizat de multe state membre ale Uniunii Europene. În acest fel, țara speră să reducă traficul pe drumurile importante și să facă sistemul de taxare mai eficient.

Sistemul EETS este disponibil în Elveția din 2021, dar există încă terminale și stații de taxare în care taxele rutiere pot fi plătite manual. Noul sistem electronic permite reducerea traficului și diminuarea timpilor de așteptare. De asemenea, face ca plățile să fie mai ușor de efectuat și permite evitarea erorilor comune făcute de șoferii care încearcă să acopere cheltuielile cu taxele rutiere.

Atunci când se utilizează sistemul SETRE, fiecare vehicul trebuie să fie echipat cu un dispozitiv special. Proprietarul unui camion sau al unui autoturism trebuie să contacteze unul dintre furnizorii SETRE pentru a plăti taxa de drum și pentru a obține dispozitivul necesar. Biroul elvețian pentru vamă și protecția frontierelor (BAZG) a aprobat oficial următorii furnizori SETRE: Telepass, Toll4Europe și Axxès, în timp ce alți potențiali furnizori așteaptă încă aprobarea din partea biroului BAZG. Șoferii și transportatorii sunt încurajați să contacteze furnizorii de carduri de combustibil pentru ca aceștia să își poată echipa vehiculele cu SETRE. Atunci când nu se utilizează sistemul SETRE, taxele de drum sunt colectate cu ajutorul cărților de identitate și al terminalelor LSVA (taxa rutieră elvețiană). Terminalele LSVA sunt amplasate la aproape toate punctele de frontieră elvețiene.

Elveția își va schimba sistemul de colectare a taxelor de drum

Cuvinte-cheie: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferii de cursă lungă, taxe de drum, EETS