Germania implementează interdicții suplimentare pentru camioane

Germania implementează interdicții suplimentare pentru camioane

Din cauza creșterii traficului în timpul vacanțelor de vară, Germania implementează noi restricții suplimentare pentru camioane. Aceste interdicții pentru camioane reprezintă o încercare de a ușura traficul pe drumurile locale, de a evita blocajele de trafic și de a accelera dezvoltarea infrastructurii rețelelor locale de autostrăzi. Noile interdicții pentru camioane vor fi în vigoare de la 1 iulie până la 31 august.

Aceste restricții se aplică pentru camioanele care cântăresc mai mult de 7,5 tone. Conform acestor noi modificări, camioanele nu vor avea voie să circule pe anumite drumuri în fiecare sâmbătă, de la ora 7.00 la 22.00. Interdicțiile pentru camioane se vor aplica pe următoarele drumuri:

  • Pe autostrada A4, care leagă partea de sud-vest a Germaniei de partea de est. Aproximativ 40.000 de vehicule folosesc acest drum în fiecare 24 de ore. În timpul sezonului de sărbători, traficul poate crește cu 20-40%. Faptul că pe unele secțiuni ale acestei autostrăzi se efectuează lucrări înseamnă că traficul a fost și mai intens în ultimele săptămâni.
  • Pe autostrada nr. 5 între nodul Homberg și Hattenbacher. Această șosea devine deosebit de importantă în timpul sezonului de vacanță, deoarece leagă partea de sud-vest a țării de partea de vest și de est a Germaniei. Aproximativ 50.000 de vehicule folosesc acest drum la fiecare 24 de ore, însă, în zilele de sâmbătă, în timpul verii, traficul crește cu 30-50%. În loc să folosească acest drum, șoferii de cursă lungă pot folosi B49 sau B62.

De asemenea, este important de menționat că sunt în curs de execuție lucrări de extindere pe drumurile A10 și A24. Se preconizează că, odată cu finalizarea acestor lucrări, autostrada A10 va ușura deplasarea atât pentru șoferii de camioane, dar și pentru cei care merg în vacanță. Totuși, deocamdată, este esențial să se limiteze traficul de camioane pentru a evita traficul în timpul verii.

Germany is implementing additional truck bans

Cuvinte cheie: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferii de cursă lungă, interdicții pentru camioane, restricții rutiere