Noul autocamion Mercedes-Benz eActros LongHaul

Noul autocamion Mercedes-Benz eActros LongHaul

Mercedes-Benz a lansat un nou model de camion electric - eActors LongHaul. Acest model a apărut pentru prima dată în 2022, dar producția la scară largă și vânzările ar trebui să înceapă în a doua jumătate a acestui an. Mercedes-Benz eActros LongHaul este o versiune actualizată și îmbunătățită a modelului eActros. Noul camion nu este doar ecologic, ci permite și parcurgerea celei mai lungi distanțe cu o singură încărcare dintre toate camioanele electrice create de Mercedes-Benz.

Modelul Mercedes-Benz eActros LongHaul are 3 pachete de baterii. Cu o încărcare completă, acest vehicul poate parcurge până la 500 km. Ceea ce este, de asemenea, interesant este faptul că remorca acestui camion ar trebui să aibă și ea o baterie și să fie complet alimentată cu energie electrică. Această remorcă electrică ar trebui să îi permită șoferului să parcurgă până la 800 km cu o singură încărcare. Bateriile utilizate în acest camion sunt create cu ajutorul unei tehnologii de nivel înalt care asigură longevitatea și durabilitatea acestora. Potrivit companiei, acest model corespunde unor cerințe foarte ridicate de durabilitate și poate fi utilizat timp de peste 10 ani, cu un kilometraj total de aproximativ 1,2 milioane de km.

Noul autocamion Mercedes-Benz eActros LongHaulImagine: Insideevs.com

Recent, acest model de autocamion a fost testat în condiții de iarnă severă în Finlanda. În timpul testului, s-a observat dacă frigul și condițiile meteorologice dificile dăunează bateriei și grupului motopropulsor electric al autocamionului. Autocamionul a fost condus pe drumuri înzăpezite și înghețate la o temperatură de peste -25 de grade. O atenție deosebită a fost acordată rezistenței sistemelor termice și de gestionare a energiei. În timpul testului, s-a observat că, în condiții de vreme rece, acest autocamion parcurge o distanță mai scurtă decât de obicei cu o singură încărcare. Cu toate acestea, cabina acestui model se încălzește mai repede în comparație cu camioanele cu motor diesel. Acest test este foarte important și permite să ne asigurăm că, chiar și în condiții dificile de conducere, acest vehicul rămâne operațional și funcționează perfect.

Keywords: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferi de camion, camion electric