Traficul va crește în pasul Brenner

Traficul va crește în pasul Brenner

Săptămâna aceasta, Germania a început lucrări la o cale ferată care duce spre pasul Brenner. Aceste lucrări, care ar trebui să se încheie până la sfârșitul lunii august, perturbă puternic traficul feroviar obișnuit. Ca urmare, se așteaptă ca traficul rutier de marfă să crească puternic în această vară în pasul Brenner.

Asociația Națională a Companiilor de Transport din Italia încearcă să obțină de la Uniunea Europeană și de la guvernul austriac anularea restricțiilor de trafic care sunt de obicei puse în aplicare în perioada de vară (de exemplu: interdicții de circulație în weekend, restricții de circulație pe timp de noapte, interdicții de a transporta anumite tipuri de produse). Cu toate acestea, nu este clar dacă aceste modificări vor fi puse în aplicare.

Creșterea traficului rutier în pasul Brenner este deja vizibilă. Săptămâna aceasta au fost numeroase blocaje în trafic și se așteaptă la fel și vineri. De asemenea, este important de menționat că traficul este agravat de actualele interdicții de circulație din weekend. În fiecare weekend, camioanele au interdicție de circulație în Austria începând de sâmbătă, ora 15:00, până duminică, ora 22:00.

breneris