Danemarca impune amenzi mai mari transportatorilor pentru încălcări ale regulilor

Danemarca impune amenzi mai mari transportatorilor pentru încălcări ale regulilor

În ultimele săptămâni, a devenit evident faptul că firmele de transport din Danemarca primesc acum amenzi semnificativ mai mari pentru nerespectarea legilor privind transportul. Aceste amenzi sunt impuse în principal pentru infracțiuni legate de neconformitatea cu cerințele referitoare la timpul de conducere și odihnă, utilizarea incorectă a tahografului și organizarea activităților întreprinderii.

Încălcările regulilor sunt acum împărțite în patru categorii în funcție de gravitatea lor. Sunt alocate amenzi diferite pentru fiecare categorie:

  • Infracțiuni minore - amenzi de 140 de euro;

  • Infracțiuni de nivel mediu - amenzi cuprinse între 150 și 499 de euro;

  • Infracțiuni grave - amenzi între 450 și 1.349 de euro;

  • Infracțiuni foarte grave - amenzi de 1.350 de euro sau mai mult.

Neconformitatea cu regulile privind perioadele obligatorii de odihnă este acum considerată o infracțiune foarte gravă. Neafișarea simbolului țării corect la intrarea într-o altă țară este acum, de asemenea, considerată o infracțiune gravă, în timp ce anterior doar un avertisment era dat transportatorilor pentru această încălcare.

Valoarea amenzilor impuse depinde și de cum au decurs inspecțiile anterioare, dacă șoferul camionului are un istoric de încălcări și factori similari. Valoarea amenzilor impuse pentru încălcările repetate poate fi de câteva ori mai mare decât de obicei. Dacă șoferul comite o încălcare particular de gravă, de exemplu, prin utilizarea cardului altui șofer, se impune imediat o amendă maximă de 4.400 de euro. În acest caz, ofițerii de patrulare au dreptul să confiște vehiculul și să solicite o inspecție a întregii întreprinderi.

 Danemarca impune amenzi mai mari transportatorilor pentru încălcări ale regulilor

Cuvinte cheie: muncă pentru șoferi, muncă pentru șoferi de cursă lungă, amenzi, Pachetul de Mobilitate