Danemarca a început să penalizeze încălcările pachetului de mobilitate al UE

Danemarca a început să penalizeze încălcările pachetului de mobilitate al UE

În ianuarie 2022, Autoritatea daneză pentru transporturi a anunțat că, în următoarele 3 luni, nu va sancționa șoferii pentru încălcarea normelor pachetului de mobilitate al UE. Acest anunț a fost făcut deoarece, în opinia Autorității de Transport, normele pachetului nu erau clare, prin urmare, amendarea șoferilor era dificilă. Până acum, cei care încălcau regulile primeau doar un avertisment. Dar acest lucru se schimbă acum - începând cu luna mai, Danemarca va sancționa toți șoferii pentru încălcarea regulilor.

De acum înainte, toate companiile de transport vor trebui să își înregistreze șoferii în sistemul IMI dacă se întâmplă să călătorească în Danemarca. Transportatorii sunt, de asemenea, obligați să plătească șoferilor lor salariul minim pe oră pentru perioada în care aceștia sunt detașați în Danemarca. În prezent, tariful orar minim aplicat șoferilor în Danemarca este de 168,56 DKK (22,66 EUR).

Norvegia intenționează, de asemenea, să se alăture listei țărilor care aplică pe teritoriul lor normele pachetului de mobilitate al UE. Parlamentul norvegian va examina o propunere de punere în aplicare a pachetului de mobilitate al UE. Acest lucru provine din faptul că țara încearcă să asigure condiții de muncă adecvate pentru șoferii locali și străini. Dacă propunerea va fi acceptată, atunci normele pachetului Mobilitate vor trebui să fie coordonate cu legislația rutieră norvegiană.

Danija įveda bausmes